13 december 2010

Euregiopenning voor Wiel Lenders

Wiel Lenders, de directeur van het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek ontving maandagmiddag uit handen van Euregiovoorzitter Adolf Sauerland, de Euregiopenning 2010. Dit gebeurde in het  Euregio-Forum in Kleef tijdens de Eindejaarsafsluiting in aanwezigheid van vele burgemeesters en andere mensen die iets te maken hebben met dit Euregiogebied. Als eregast was de Consul-Generaal der Nederlanden in Düsseldorf, dhr. Dr. Henk Voskamp aanwezig. De heer Dr. Henk Voskamp heeft de aanwezigen kort toegesproken en toegelicht hoe hij zijn ambtsperiode als Consul-Generaal in Düsseldorf zal invullen. Hij is sinds september 2010 Consul-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Düsseldorf. Hiervoor was hij ambassadeur in Kosovo.   De Euregio Rijn-Waal erepenning is sinds 2000 een vast onderdeel van de oudejaarsbijeenkomst en dhr. Wiel Lenders ontving deze dit jaar voor zijn jarenlange inzet om grensoverschrijdende contacten te intensiveren. zie de foto’s
DSC_8876Wiel_Lenders_copy

Tevens vond deze middag de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd. Deze fotowedstrijd, die elk jaar door het Europe Direct informatiepunt in Kleve wordt uitgeschreven, had dit jaar het thema “Dag en Nacht in de Euregio Rijn- en Waal”Aan de wedstrijd hebben 50 fotografen deelgenomen. In totaal werden er 137 foto’s ingezonden. Door het grote aantal zeer mooie en indrukwekkende foto’s was het voor het dagelijks bestuur van de Euregio RW niet gemakkelijk om een keuze te maken. De drie winnaars van de Euregio fotowedstrijd  kregen hier hun prijs uit handen van voorzitter Adolf Sauerland en  plv. voorzitter Thom de Graaf.  Op de foto’s v.l.n.r  Monika Hoolman (D), 3e prijs voor haar foto “Farbtechnik”. Claus Hagmans (D), 2e prijs voor zijn foto “Freie Fahrt in de Euregio Rijn-Waal en Thomas Arntz (NL), 1e prijs met zijn winnende foto “Waalbrug”. zie de foto’s

DSC_8917fotowedstrijd

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.