27 november 2010

Hoogwaterplatform

Het Hoogwaterplatform is een vereniging,  opgericht met als doel het behartigen van de belangen van de inwoners in de Ooypolder, Beek-Ubbergen en Duffelt (Nederlandse deel), die door de eventuele aanwijzing van hun woongebied tot overloopbekken van de Rijn/Waal worden bedreigd in hun woon/werkomstandigheden aldaar.om gezamenlijk een vuist te maken tegen de plannen van de regering om van de Ooijpolder een overloopgebied te maken en om het gebied tegen het water te beschermen. De overloopplannen zijn nu van de baan en de betrokkenheid van de leden is langzamerhand minder geworden. Donderdagavond was de jaarlijkse ledenvergadering van het Hoogwaterplatform in Hotel Het Millings Centrum te Millingen. Daar werd besloten, dat  alle activiteiten op een laag pitje worden gezet. Na afloop van de vergadering was er een lezing. De eeuwenlange strijd tegen de waterwolf. Tastbare en niet tastbare sporen; hun betekenis voor de toekomst. Zie de foto’s.

DSC_4030Hoogwaterplatform