19 november 2010

Opweg doet mee aan d Waaltocht

Vrijdagmorgen konden de leerlingen van groep 6 van de basisschool Opweg op hun eigen schoolplein op een uitgezet parcours leren om hun fiets te beheersen. Dit deden ze samen met twee mensen van de Fietsersbond, die hen gingen voorbereiden op een daarop volgende fietstocht naar de Millingerwaard, waar de leerlingen, onder leiding van medewerkers van de Stichting Ark, meededen aan de d ‘ Waaltochten. In de Millingerwaard konden de kinderen kennis maken met de natuur en zagen ze diverse sporen van de daar levende dieren. Ook konden ze zien hoe de bevers de bomen hadden geveld en een prachtige beverburcht hadden gemaakt. Maar ook de Dassenburcht werd bezocht en stonden ze oog in oog met de Gallowayrunderen. zie de foto’s
DSC_2462d_Waaltocht

Vrijwilligers gevraagd voor d’ Waaltochten.
De d’Waaltocht brengt de klas naar een nabijgelegen uiterwaard. Jongeren zijn immers degene die het meest met de gevolgen van klimaatverandering te maken krijgen. De uiterwaarden zijn ideaal voor ontmoetingen met kleine en grote beesten, bosjes om in te speuren en te klauteren, zandstranden om te jutten, water en modder om mee te kleien. Graag zien we dat meer leerlingen de kans krijgen om de natuur in te gaan. Hiervoor werken we aan een netwerk van vrijwilligers. Uitgebreide kennis
van de natuur is geen vereiste. De aankomende winter en lente willen we dan ook graag in contact komen met vrijwilligers. Voor meer informatie over d’Waaltochten kunt u contact opnemen met:
bart.beekers@ark.eu