15 november 2010

Willem van der Hoogen nieuwe prins van Beek

Wollem van der Hoogen, alias prins Willempunt.nl is zaterdagavond in het Kulturhus tijdens de prinsenproclamatie geïnstalleerd als de nieuwe prins van de Beekse Cavalieren. Na diverse optredens vooraf werd om 11 over half 11 de nieuwe Beekse prins, amen met zijn pages Marieke van Ruitenbeek en Chantal Orval, aan het publiek voorgesteld. Prins Willem is de opvolger van prins Peter Post en is de 50e prins van Heksenketel. Hij is de zoon van de oud prins (Tinus) man en broer van de bekende Beekse kastelijn Martijn van Sous Les Eglises. Zijn slogan is: Biertje, wijntje, Spaatje, we gaan door tot het gaatje. Zondagmiddag vond onder grote belangstelling van de zusterverenigingen uit Het Laag en uit het aangrenzende Duitsland de prinsenreceptie plaats.  zie de foto’s van Willy Bos.

prins_met_pages_01

Proclamatie Cavalieren Beek

Prinsenproclamatie Heksenketel wederom sensationeel !

Zaterdag 13 november werd na diverse mooie en afwisselende optredens om ca 11 over half 11 de

nieuwe Prins Willempuntnl begroet door een enthousiaste menigte. Zijn voorganger Peter Post kon met een gerust hart de scepter (en ketting !) aan de nieuwe Prins overhandigen.

Als broer van de Beeks bekendste kastelein Martijn, en zoon van Oud-prins Tinus(man), zal de 50e Prins van Heksenketel de komende carnaval de kar (zo die er komt) trekken onder slogan:

Biertje wijntje spaatje….We gaan door tot aan ’t gaatje!

Receptie Prins Willem punt nl

 

Tijdens een gezellige receptie die zeer goed bezocht werd kon de versbakken Prins Willem punt nl menig handje schudden en wangen kussen.

Naast vele mooie woorden en geschenken werd hem ook een heuse dans aangeboden door de Duitse zustervereniging die Grüne Kraone.

Aan het eind van de receptie vond de traditionele ophanging van de oud Prins Peter Post plaats. Daarna werd een oude traditie in ere hersteld.

In café Sous les Eglises werd een permanente binnengalerij onthuld, waarop alle prinsen van de Heksenketel gedurende de hele carnaval blijven hangen

Erevoorzitter der oud prinsen, Jan Meijer en Prins Willem punt nl mochten “het lint doorknippen”

 

Tekst: Paul de Wijze.