13 november 2010

Intocht Sinterklaas in Nijmegen

Na zijn landelijke aankomst in Harderwijk reisde Sinterklaas zaterdagmiddag gelijk door naar Nijmegen, waar hij omstreeks 13.00 uur, samen met 125 Zwarte Pieten, aankwam aan de Waalkade. Daar werd hij ontvangen door burgemeester Thom de Graaf, die hem vervolgens een vergunning gaf, waarmee de Sint en zijn Pieten de komende weken vrij over de daken mag rijden. Terwijl de Sint van veelkinderen de hand schudde, traden zijn Pieten in diverse formaties op voor het aanwezige publiek, dat in groten getale aanwezig was. Na zijn traditionele rondtoer door de binnenstad, waarbij het helaas ook regende, eindigde hij de toer op de Grote Markt op het bordes van het Waaggebouw. Daar sprak hij het aanwezige publiek toe en werd hij weer getrakteerd op diverse Sinterklaasliedjes. zie de foto’s

DSC_1387Sinterklaas