4 november 2010

Gemeentefruit voor Gezonde Ubbergse basisscholen

Op donderdag 4 november bood wethouder Leidy van der Aalst de leerkrachten van basisschool de Biezenkamp een kistje Gemeentefruit aan. Op de Ubbergse basissscholen is sinds een aantal maanden speciale aandacht voor het SchoolGruiten: het eten van fruit en groenten tijdens de ochtendpauze. Om de scholen te stimuleren hier vooral mee door te gaan, ontvangen alle vier de basisscholen in november fruit en groenten van de gemeente. Omdat niet alleen gezonde leerlingen maar ook gezonde leerkrachten beter presteren, krijgen ook alle leerkrachten in november wekelijks een portie vitamines aangeboden. zie de foto’s

DSC_0694fruitproject

Het SchoolGruitenprogramma is een manier om te werken aan een Gezonde School. De Gezonde School is laagdrempelige werkwijze die zich richt op het ontwikkelen van duurzaam gezondheidsbeleid voor scholen . Onderzoek heeft uitgewezen dat het bevorderen van gezond gedrag bij de jeugd leidt tot betere schoolprestaties en een gezondere levensstijl voor later.

Met een Gezonde School valt er dus heel wat te winnen!

Meer weten? www.gezondeschoolregionijmegen.nl