24 oktober 2010

Manege Ebbers verhuist

Zondagmiddag zijn de ruiters en amazones van manege Ebbers met alle pony’s en paarden in optocht gegaan vanaf de oude locatie aan de Geest naar de nieuwe manege aan de Alde Weteringweg in Beek. Het werd een echte optocht met veel publiek langs de weg. In de nieuwe manege was het vervolgens een drukte van belang. Velen waren daar heen gekomen om alvast de nieuwe manege en de stallen te bekijken. De manege zelf zal op een later tijdstip in het voorjaar officieel worden geopend. zie de foto’s.

DSCF8725ebbers

Zondag 24 oktober, rond 15.00 uur, gaan ruiters en amazones met alle pony’s en paarden in optocht naar de nieuwe locatie. Via de Geest, Rijksstraatweg, Lindestraat, Wilgenlaan, Kwartelstraat gaat het naar de Alde Weteringweg 2. Daar wachten de nieuwe stallen en de overdekte manege. Bijna een jaar geleden is begonnen met de bouw en het is mooi geworden. Het woonhuis van familie Verheijen past in het geheel door het gebruik van red ceder hout. De stallen zijn ruim en overzichtelijk, met aparte poets- en spuitplaats, de binnenmanege is 20 x 60 meter. Beide voorzien van een fraaie lichtkoepel. Er is een vrijstaande loods voor het stro, de machines en opslag. Bij de kantine horen een instructielokaal, kantoor, keuken, toiletgroep en een aangepaste toilet. Voor mensen in een rolstoel is er een speciale oprit. Aan de voorzijde van het complex ligt de veranda, met uitzicht op de buitenbak. Maandag 25 oktober worden de eerste lessen gegeven in de nieuwe accommodatie: Alde Weteringweg 2, 6573 AZ Beek. Het telefoonnummer blijft: 024 -684 1267. Komende winter kan er binnen worden gereden, maar dat betekent niet dat de bouw helemaal af is, daarom zal de officiële opening in het voorjaar plaatsvinden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.