2 oktober 2010

Feestelijke heropening dierenweitje Beek

Zaterdagmiddag is het dierenweitje aan de Gruttostraat in Beek-Ubbergen op feestelijke wijze heropend. Dit gebeurde door een symbolische daad door wethouder Leidy van der Aalst van de gemeente Ubbergen, door het laten vliegen van een aantal duiven. Het dierenweitje is de afgelopen maanden grondig gerenoveerd en er is een geheel nieuw nachtverblijf voor de dieren gebouwd. Dit kon worden gerealiseerd door diverse subsidies en donaties. De bouw zelf was een leer-werkproject. Het dierenweitje zelf is een begrip geworden in Beek en het was dan ook niet vreemd, dat Marijne Jurjus uit Beek de prijs gewonnen heeft voor de beste naam voor het dierenweitje. Zij kwam met de “originele naam: “Het Dierenweitje” en daarvoor kreeg zij uit handen van wethouder Leidy van der Aalst haar gewonnen prijs. Het dierenweitje ligt in het verlengde van de groene leefruimte Ubbergen                 

. zie de foto’s. DSCF2734dierenweitje