16 september 2010

De Biezenkamp in de sporen van Lt. Foley

Vanmorgen zijn de klassen 8a en 8b van de Beekse basisschool De Biezenkamp, samen met leden van de Stichting Reunie Paratroopers uit Beek op pad gegaan naar de Duivelsberg, op zoek naar sporen uit het oorlogsverleden. Zij traden daarmee in de voetsporen van luitenant John P. Foley, die in 1944 de opdracht had gekregen om met een deel van de Alpha compagnie Hill 75.9, de Duivelsberg te veroveren en te behouden. Dit lukte maar ging wel ten koste van het leven van 15 Amerikaanse soldaten. Ze bekeken o.a. de nog steeds zichtbare schuttersputjes op de Duivelsberg.  Voor aanvang van de route hadden de leerlingen eerst uitleg gehad van Maurits Schneemann, de voorzitter van de Stichting Reunie Paratroopers. zie de foto’s
DSCF8464

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.