13 september 2010

Koning Han Reijnen geinstalleerd

Zondagmiddag is Han Reijnen als nieuwe koning van schutterij Eendracht in Ooij geïnstalleerd. Helaas was ook in Ooij de regen spelbreker. Hierdoor kon de schutterij geen rondgang door het dorp maken en werden koningin Nel Huisman en haar prins-gemaal Frans, per koets van huis gehaald. Voordien waren de jeugdkoning Tim en het keizerspaar Joep en Thea Arnts al in de koets gestapt. Gezamenlijk werden ze naar de feesttent gebracht, waar de jongste vendeliers hen een vendelhulde brachten. Nadat de Jan Reijnenbokaal door koningin Nel was uitgereikt aan de winnaar van dit jaar, Bert Roodbeen, kon de installatieceremonie beginnen. De versierselen, behorende bij het koningschap werden vervolgens bij Han Reijnen omgehangen, waarna hij zich voor het a.s. jubileumjaar (100 jaar schutterij) schutterskoning van Ooij mag noemen. Zijn vrouw Margaret werd als koningin geïnstalleerd en jeugdkoning Tim bleef koning, omdat hij zijn titel had geprolongeerd. Na de installatie volgde de receptie voor het nieuwe koningspaar Intussen was het buiten droog geworden en konden de bezoekers toch nog de kermisattracties bezoeken. zie de foto’s
Koning_Han