10 september 2010

Politie fietst voor stichting Hulphond

Een groep van 34 politiemensen, aangevuld met 11 begeleiders, hoofdzakelijk uit het District Utrecht, maar ook aangevuld met fietsers uit het hele land, deed vrijdag de Ooijpolder en Millingen aan de Rijn aan op hun fietstocht voor de Stichting Hulphond. De groep was maandagmorgen in Woerden vertrokken om gezamenlijk voor dit goede doel geld in te zamelen. De tocht eindigt op zaterdag 11 september in het Utrechtse IJsselstein Op hun rustplek bij de Molenkolk in Millingen aan de Rijn werd door de fietsers een groot wiel in het gras gevormd, terwijl een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten over hen heen vloog om daarvan een foto te maken. Eerder deze dag was de groep al langs geweest bij het nieuwe gebouw van de Stichting Hulphond in het Brabantse Herpen, waar hen een warm onthaal ten deel viel.

. zie de foto’s

DSCF5270

Bron: Leefwijzer
32 wielrenners en 13 begeleiders starten maandag 6 september om 07.30 uur in de ochtend voor hun eerste van 6 etappes van gemiddeld 175 km lang. Onder de naam “Cyklus 2010” starten de deelnemers om 07.30 uur bij het politiebureau te Woerden om later die dag te eindigen in Veere in de provincie Zeeland. Het startschot wordt gegeven door commissaris Ad Heil, lid van de Korpsleiding politie Utrecht.

 

De “Cyklus” fietstochten worden om de 5 jaar georganiseerd door politiemensen uit de twee westelijke districten van de regio Utrecht, Lekstroom en Rijn & Venen. Deze editie is al weer de vijfde in de serie waarbij de volledige opbrengst ten goede komt aan Stichting Hulphond.

 

De kosten voor overnachtingen, eten en drinken betalen de deelnemers zelf. Vele kleine en een aantal grote sponsors ondersteunen de deelnemers in deze sportieve uitdaging. Het ingezamelde bedrag voor Stichting Hulphond bedraagt op dit moment al meer dan 23.000 euro. Bram van Kooten, voorzitter van de organisatie en tourleider hoopt dat dit bedrag de komende week nog aangevuld wordt zodat er zeker een cheque van 24.000 euro kan worden overhandigd aan de directie van Stichting Hulphond. Dit bedrag zal volledig aangewend worden voor de opleiding van een hulphond, zodat iemand met een lichamelijke beperking weer een zelfredzaam en zelfstandig leven kan leiden gedurende het werkzame leven van een hulphond (negen jaar).

 

Stichting Hulphond leidt hulphonden op en stelt deze kosteloos ter beschikking aan mensen die door ziekte en/of ongeval beperkt zijn in hun functioneren. Een hulphond beheerst 70 vaardigheden; opent deuren, helpt bij aan- en uitkleden, maakt zelfstandig boodschappen doen mogelijk, raapt voorwerpen op, waarschuwt vooraf bij een epileptische aanval- en nog tientallen meer. Alle vaardigheden waarover de hulphonden beschikken zijn indrukwekkend, maar de emotioneel toegevoegde waarde van een hond voor zijn baas is onvoorstelbaar groot.

 

Alle informatie, wetenswaardigheden, route en een “live” verslag van de etappes is te zien op de site www.cyklus2010.nl

 

De fietsers, vergezeld door een heuse tourkaravaan, finishen op zaterdag 11 september in IJsselstein waar het op dat moment bruist van de festiviteiten in het kader van 700 jaar stad. Rond 16.00 uur rijden de deelnemers ter hoogte van het gemeentehuis de finishboog onderdoor en worden verwelkomd door de burgemeester, familie, vrienden en collega’s. In aanwezigheid van de ambassadrice, schrijfster Marion Pauw, zal daar aan de directie van Stichting Hulphond de cheque overhandigd worden.