30 augustus 2010

Politie op zoek naar vermiste vrouw

Bron: De Gelderlander. OOIJ – Inwoners van Ooij en omgeving zagen maandagavond vanaf ongeveer kwart over zes lange tijd een politiehelikopter rondcirkelen boven hun dorp en de Waaloever. Deze was op zoek naar een 55-jarige vrouw uit het Noord-Limburgse Afferden die maandagmiddag in overspannen toestand uit haar woonplaats was weggereden en sindsdien vermist was. Haar auto zou later zijn gesignaleerd nabij Ooij, zo meldde een woordvoerster van de Noord-Limburgse politie. Vandaar dat de Limburgse politieregio bij het korps landelijke politiediensten een helikopter opriep die Ooij en omgeving afzocht. De zoekactie duurde ongeveer een uur en leverde volgens de woordvoerster geen resultaat op. De duisternis verhinderde een verdere speurtocht vanuit de lucht. Er werd niet gezocht door agenten op de grond. „Zo’n auto is het best vanuit de lucht te traceren”, verklaarde de voorlichtster. Dinsdagmorgen werd de vrouw in haar auto aangetroffen door een fietser uit Leuth, terwijl ze nabij het hondenveld aan de Persingensestraat in Persingen stond. De gewaarschuwde politie heeft haar uit de auto gehaald en ze is per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Over haar toestand is nog niets bekend.

DSCF0677


Vermiste Limburgse gevonden (Bron: De Gelderlander.)
PERSINGEN – De 55- jarige vrouw uit het Limburgse Afferden, waarnaar de politie maandagavond met een helikopter boven de Ooijpolder heeft gezocht, is terecht. Politie­agenten vonden haar gistermor­gen in Persingen gewond aan in haar auto. Ze is met een ambulan­ce naar het ziekenhuis gebracht.

De politie wil weinig kwijt, maar een woordvoerder zegt wel dat de vrouw in verwarde toestand uit haar woonplaats is weggereden.

De politie Limburg- Noord liet een sms-alert uitgaan en schakelde bo­ven de Ooijpolder een helikopter in. De politie Gelderland-Zuid zei niet te weten waar de helikopterac­tie voor bedoeld was. Een woord­voerster van Limburg-Noord zegt nu dat er wel degelijk contact tus­sen de korpsen is geweest. Op de foto onderzoeken politiemensen van de Technische Recherche de auto van de vrouw.
DSCF4337