29 augustus 2010

Windhoos in Leuth

Een windhoos heeft zondagavond schade aangericht aan een aantal woningen in de Pastoor van Thielstraat in Leuth. Dakpannen en isolatiemateriaal vlogen door de lucht en het mag een wonder heten, dat er daardoor zo weinig schade aan geparkeerde auto’s is aangericht.  De windhoos kwam via het sportveld, waar alle losse doelen omver waaiden en waar een aantal bomen werden geveld. Een van de bomen belandde achter in de tuin van de familie Ebben en richtte daar gelukkig geen schade aan het huis aan. Politie en brandweer werden gewaarschuwd, maar konden ter plaatse ook niet veel meer uitrichten dan het opruimen van de straat. Het echte opruimwerk zal door vaklieden gedaan moeten worden. Brandweermensen, die van de kazerne in Beek kwamen, moesten onderweg nog diverse afgebroken takken van de Kapitteldijk verwijderen, want ook hier had de windhoos huis gehouden. Waarschijnlijk heeft de windhoos verder weinig schade aangericht want bij de brandweer zijn deze avond verder geen meldingen meer binnen gekomen. zie de foto’s.

DSCF4009

Brandweer en politie bekijken de schade aan de woningen.

 

Bron: De Gelderlander

LEUTH – Van een woning in de Pastoor van Tielstraat in Leuth zijn zondagavond honderden pannen gewaaid. De bewoner zat in de tegenover zijn woning gelegen kantine van de voetbalclub. “Ik zag plotseling hoe een tent op het sportpark aan stukken werd gescheurd en ik zag een paar bomen omwaaien”, zei de man.

“Toen dacht ik: laat ik maar eens thuis gaan kijken.”

De helft van de dakpannen van de zuidkant van zijn hoekwoning was verspreid door de straat. Een auto raakte beschadigd, maar niemand raakte gewond. Onder de pannen lagen tempex isolatieplaten, die zijn waarschijnlijk door de wind opgetild en hebben de pannen meegenomen.

De brandweer heeft de brokstukken van de weg geveegd. Woningstichting Oosterpoort, eigenaar van het huurhuis, komt vandaag de schade bekijken.