14 juli 2010

Storm velt de Dikke Boom in Ooij.

Tijdens de storm woensdagavond is de “Dikke boom” aan de Leuthsestraat in Ooij omgewaaid. Deze karakteristieke Es, staat al sinds mensenheugenis aan de Leuthsestraat en was voor veel mensen een herkenningsteken. Vaak werd in Ooij gezegd, als die boom toch eens kon praten, want daar werden heel wat afspraakjes bij gemaakt en menig verliefd stel uit de Ooijpolder heeft daar ervaring mee gehad. De boom is door de brandweer van Ubbergen geruimd. Dat was nog een hele klus en er moest zelfs nog een shovel van de fa. van Kesteren uit Groesbeek aan te pas komen, bemand door een Groesbeekse brandweerman. Maar niet alleen aan de Leuthsestraat was de brandweer actief. Zo waaiden er bomen om aan de Rijksstraatweg, bij de woning van Hans Groothuizen aan de Verbindingsweg  en bij Kalorama in Beek, de Spruitenkamp  en de Kon. Emmastraat in Ooij en aan de Mesdagstraat in Millingen aan de Rijn. Daar kwam een boom op een woning terecht zonder noemenswaardige schade te veroorzaken. Van een stal aan de Spruitenkamp in Ooij waaiden de dakpannen van het dak. zie de foto’s.

DSCF3550Dikke_Boom

 

Tijdens de storm kwamen zowel Ooij als Leuth zonder TV te zitten, want ook UPC was uitgeschakeld. In Beek viel ook de stroom uit.  Op de Provinciale weg N325 tussen het klaverblad Ressen en Lent was de brandweer druk met omgewaaide bomen, die op de rijbaan terecht gekomen waren.