13 juli 2010

Presentatie Leuther proat

Dinsdagmiddag is in De Vriendenkring te Leuth het boekje “Leuther proat”, interviews en verhalen uit Leuth en Ooij, gepresenteerd. Het boekje is ontstaan nadat wethouder Leidy van der Aalst-Wolken van de gemeente Ubbergen in het voorjaar van 2008 met een aantal bewoners uit Ooij gesproken had, die ieder op hun beurt de prachtigste verhalen konden vertellen. Daar kwam toen het boekje “Er was Ooijt” uit voort. Maar dat moest natuurlijk een vervolg krijgen voor de andere dorpen en zo kwam Leuth aan de beurt. Samen met het ROC Nijmegen, het Centrum Ouderen en Levensvragen en de bibliotheek Gelderland-Zuid werd het eerdere idee verder uitgewerkt en werden de verhalen uit Leuth (en nog een aantal uit Ooij) geschreven en gebundeld. Door het ROC werd opnieuw een cursus gegeven voor mensen, die zelf hun levensverhaal wilden schrijven en met behulp van een aantal leerlingen van de Havo Notre Dame des Anges, als onderdeel van hun maatschappelijke stage, werden tevens een aantal mensen geïnterviewd. Wethouder van der Aalst overhandigde dinsdagmiddag de eerste exemplaren aan de leden van de werkgroep, die op hun beurt de boekjes verdeelden onder de medewerkers. zie de foto’s

DSCF3278Leuther_proat