9 juli 2010

Brandstichting Wylermeer

Terwijl een groot aantal scholieren zich vermaakten op het strand van het Wylermeer in Beek heeft iemand brand gesticht in het gehandicaptentoilet van één van de toilettenunits op het terrein van het Wylermeer. Omstreeks 11.40 uur moest de vrijwillige brandweer van Ubbergen uitrukken om een brand te blussen in een gebouwtje op het recreatiegebied Het Wylerbergmeer. Ter plaatse bleek er brand gesticht te zijn in het toilet. iemand had daar een aan de wand bevestigd toiletrolhouder in brand gestoken, waardoor de wand vlam gevat had en het vuur was doorgesl;agen naar het dak. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar toch ontsond er behoorlijke schade. Door de regiopolitie Gelderland-Zuid, team Groesbeek wordt een onderzoek ingesteld naar de dader van deze brandstichting. zie de foto’s

DSCF1891brand_wylermeer

 

 

 

 

Bron: De Gelderlander van 130710

BEEK – Het Wylerbergmeer bij Beek is opnieuw doelwit van vandalisme geworden. Nadat er eerder al voor duizenden euro’s schade was aangericht aan sanitaire voorzieningen en speeltoestellen, werd afgelopen vrijdag een gehandicaptentoilet in brand gestoken.

De brandweer van Ubbergen moest uitrukken om het vuur te blussen. Onbekenden hebben een toiletrolhouder in brand gestoken waarna het vuur via de wand oversloeg naar het dak. Er is aanzienlijke schade ontstaan aan het toiletgebouw.

De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichting. Enkele weken geleden zijn drie deuren van het toiletgebouw op het park weggehaald en op het kinderstrand in brand gestoken. Een speeltoestel is door de brand onherstelbaar beschadigd geraakt. Ook werden er vernielingen gepleegd aan andere speeltoestellen.

Feestende jongeren staken begin juni meegebrachte bierkratten in brand op het strand van het Wylermeer. Brandweerlieden werden vervolgens ernstig gehinderd bij het bluswerk.