31 mei 2010

2x jeugdkoning op 1 dag

Waarschijnlijk is het nog nooit voor gekomen en zal ook niet meer voor komen, maar David Claassen uit Kekerdom van schutterij EMM, overkwam het wel. Hij werd zondag tijdens het Kringkoningschieten in Leuth twee keer tot jeugdkoning geinstalleerd. De eerste keer gebeurde dit tijdens de feestelijkheden op de voetbalvelden, waar het defilé plaats vond en waar hij tot Federatief  jeugdkoning werd geinstalleerd van de Gelderse Federatie. Hij had weliswaar vorig jaar al de vogel naar beneden geschoten, maar omdat het de eerste keer was binnen de federatie dat er een jeugdkoning kwam en nog niet alle aangesloten verenigingen daar voor gestemd hadden, moest hij wachten, tot dat allemaal rond was. Dat was nu het geval en dus konden hem nu eindelijk de versierselen, behorende bij dit koningschap worden omgehangen. En vervolgens bleek hij ook de beste bij het jeugdkoningschieten van de Kring Rijk van Nijmegen/de Betuwe, zodat aan het eind van de dag ook die koningsketting bij hem werd omgehangen. De foto´s staan in de fotomap van de Kringdag.

DSCF3083David_Claassen DSCF4101David_Claassen