27 mei 2010

Geboorterammelaars in Ubbergen

DSCF1676rammelaar

De gemeente Ubbergen gaat alle nieuwe kindjes in de gemeente een kleine welkomstattentie geven in de vorm van een rammelaar (paddenstoeltje) met een bijpassend kaartje. Om daar enige publiciteit aan te geven heeft  burgemeester Paul Wilbers de eerste exemplaren uitgereikt aan de  omawethouders  Ria Barber en Leidy van der Aalst, met hun kleinkinderen Rein Barber en Emma Huizer. Zij mochten hun kleinkinderen even “lenen” voor dit officiële moment.

zie de foto’s

 

 

Gemeente Ubbergen wil elk nieuw geboren kind in Ubbergen graag verwelkomen. Daarom geeft burgerzaken sinds vorige week bij iedere geboorteaangifte een welkomstgeschenk aan de pasgeboren baby. De pluche rammelaar in de vorm van een paddenstoel is niet zomaar uitgezocht als Ubbergse geboorteattentie, zoals het gedichtje op het bijgesloten felicitatiekaartje duidelijk maakt.

 

Uit het Ubbergs kabouterbos:

Onder de hemel van Ubbergen, haar sterren en haar maan,

is rondom de állerdikste boom een vreugdedans ontstaan,

In een grote kring zingen hand in hand,

dolblije kaboutertjes “Welkom in het land!”.

©Bas Jilesen