23 mei 2010

Reliant treffen in Persingen

Ze zijn al enige tijd uit het straatbeeld verdwenen, maar in de films van o.a. Mr. Bean en in de comedyserie “Only fools and horses” komen we ze nog af en toe tegen: De driewielers van het Engelse merk Reliant. Inmiddels is het 75 jaar geleden dat het eerste model z’n opwachting maakte. De fabriek heeft inmiddels jaren geleden haar deuren gesloten. Ondanks de voornamelijk uit polyester bestaande opbouw hebben de meeste Reliants de tand des tijds niet overleefd. Vroeger waren de driewielers erg in trek bij de motorrijders, want je mocht met een motorrijbewijs deze 3-wielige auto’s van nog geen 400 kilo besturen. Kon je lekker droog en comfortabel de winter door. In de jaren negentig is de wetgeving  veranderd. Tijdens de Pinksterdagen troffen een aantal Reliantrijders zich op camping “De Weijde Blick” in Persingen. zie de foto’s.

DSCF0384Relianttreffen