22 mei 2010

Publieksdag Gelderse Poort

Zaterdag 22 mei was er veel te beleven in de Gelderse Poort vanwege de opening van het nieuwe moeras in ‘t Zwanenbroekje. Om de schoonheid van dit prachtige natuurgebied te vieren is er een speciale fietsroute van 10 kilometer uitgezet. Langs de route vonden er allerlei activiteiten plaats.  Het startpunt van de fietsroute was bij het Hollandsch- Duitsch Gemaal aan de Ooyse Dijk.  Langs de fietsroute vonden allerlei activiteiten plaats, met speciale aandacht voor het thema klimaatbuffers. Veel mensen namen de gelegenheid te baat om deze routes langs te gaan en te genieten van alle schoons, wat de Ooijpolder te bieden heeft. Erg bijzonder was de fotopresentatie van Franz Killewald uit Bimmen (Dld) die prachtige foto’s van o.a. de Zwarte Stern in het natuurgebied de Oude Waal toonde. zie de foto’s

DSCF0009FranzKillewald