22 mei 2010

Opening Rietmoeras Zwanenbroekje

Zaterdag om 12.00 uur was de feestelijke opening van het Rietmoeras  ’t Zwanenbroekje in Persingen. De opening vond plaats bij de parkeerplaats bij het kerkje van Persingen. In het bijzijn van betrokkenen bij de realisatie van ’t Zwanenbroekje en andere belangstellenden  werd het informatiebord over ’t Zwanenbroekje  onthuld. In de Gelderse Poort en Ooijpolder zijn diverse klimaatbuffers, met als nieuwste aanwinst het gebied ’t Zwanenbroekje. Natuurlijke klimaatbuffers zijn prachtige natuurgebieden waar de natuur de ruimte krijgt om de gevolgen van de klimaatveranderingen op te vangen. Ze werken als een soort van spons: in natte tijden vangen ze te veel water op, in droge tijden houden ze het water vast. Met het aanleggen van zulke natuurgebieden kan Nederland de klimaatveranderingen beter aan. zie de foto’s

DSCF0120Zwanenbroekje