12 mei 2010

Ard Schenk in ‘landschapsmadurodam’ in Beek-Ubbergen

De bekende oud-schaatser Ard Schenk, winnaar van onder meer drie gouden medailles op de Olympische Spelen van 1972, heeft dinsdag 11 mei in Beek-Ubbergen de officiële heropening verricht van één van de elf miniatuurlandschappen, de Eilandspolder, in het ‘Madurodam van het landschap’. Samen met de directeur van VNC, Jaap Dirkmaat, sprak Ard Schenk het publiek en de aanwezige journalisten toe. Ard Schenk, voorzitter van de Stichting Open Polders, sprak zijn zorgen uit over de (kwaliteit) van de Eilandspolder. Dirkmaat gaf aan dat men in het ‘Madurodam’ van het landschap de prachtige landschappen van Nederland in vogelvlucht kan zien en dat je zo een goed beeld krijgt van de waarde voor de flora & fauna en de schoonheid van Nederland. Hierna verrichte Ard Schenk de openingshandeling door een doek te ‘ontstrikken’, waarna de volledig gerestaureerde Eilandspolder tevoorschijn kwam. Iedere woensdag en zondag (uitgezonderd feestdagen) kan het publiek zelf deze polder en de tien andere miniatuurlandschappen komen bekijken. zie de foto’s