29 april 2010

3 Koninklijke Onderscheidingen in Millingen aan de Rijn

Burgemeester Marianne Schuurmans reikte donderdag ter gelegenheid van Koninginnedag aan drie Millingenaren een lintje uit. De heer A. Hol ontving een onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Millingse samenleving binnen de Kunstrijwiel-vereniging Juliana in de periode van 1976 tot heden. Hij heeft zich belangeloos ingezet binnen de organisatie van de vereniging, als cameraman bij activiteiten en verzorgt de muziek bij optredens van de A-selectie en jeugdgroepen van de vereniging. Daarnaast is hij gedurende dezelfde periode actief lid en penningmeester van het CDA. De heer G. Berns ontving een onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn onafgebroken inzet als CDA-gemeenteraadslid van 1993 tot 2010 en ter gelegenheid van zijn afscheid van de raad. De heer Berns gaat door als wethouder namens het CDA. De heer P. Wassink ontving eveneens een onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau in verband met zijn afscheid van de gemeenteraad als raadslid voor de PvdA in de aaneengesloten periode van 1996 tot 2010. Ook de heer Wassink gaat zich inzetten voor Millingen als wethouder van de PvdA. Foto’s: Erik Hell. v.l.n.r Wassink, Hol, BernsBron: De Gelderlander 300410

Opa moet naar gemeentehuis
MILLINGEN – „ Opa, opa, je moet vandaag naar het gemeentehuis!

En ik hoef vandaag niet naar school!” Meteen al toen Tonnie Hol gisterochtend wakker werd ge­maakt door z’n kleinkind, wist hij dat het een bijzondere dag zou worden. „Het was wel een enorme verrassing”, bekende hij.

Tonnie Hol was één van de drie Millingenaren die gisterochtend om tien uur werden ontvangen door burgemeester Marianne Schuurmans. Alledrie werden ze ze Lid in de Orde van Oranje Nas­sau. Tonnie kreeg de koninklijke onderscheiding vanwege zijn vrij­willigerswerk voor met name kunstrijwielvereniging Juliana. Hij heeft dan heel vaak zijn camera bij zich. De ‘ Steven Spielberg van Mil­lingen’, noemde de burgemeester hem dan ook.

Voor de andere twee gedecoreer­den was het niet zo bijzonder om naar het gemeentehuis te gaan. Ze werken daar sinds kort zelfs. De twee Millingse wethouders Peter Wassink en Gé Berns kregen alle­bei een lintje omdat ze voor hun benoeming al zo lang actief waren als gemeenteraadslid. Wassink van­af 1996 voor de PvdA en Berns vanaf 1993 voor het CDA. Bijzon­der is dat de drie Millingenaren al­lemaal bij de belastingdienst heb­ben gewerkt. Berns en Hol waren ook nog buren van elkaar.