22 april 2010

Bank ter nagedachtenis Theo Merkus
 

Donderdag 22 april werd een houten bank onthuld op landgoed "Heerlijkheid Beek" te Beek-Ubbergen, ter nagedachtenis aan wijlen boswachter Theo Merkus. Het bankje werd onthuld door de weduwe en kinderen van Theo Merkus, in aanwezigheid van burgemeester Paul Wilbers van de gemeente Ubbergen en Gerard Jonkers, regiomanager van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen. De bank, welke is gemaakt door twee medewerkers van het Geldersch Landschap, is geplaatst op de ooit zo favoriete plek van Theo Merkus nabij zijn woning,  met uitzicht op de Kabouterboom. Het hout is afkomstig van bomen, welke daar in de omgeving hebben gestaan. Na afloop werden de mensen ontvangen op het gemeentehuis in Beek. zie de foto’s

 

 

Theo Merkus is 21 jaar boswachter geweest bij Geldersch Landschap en was zeer betrokken bij het beheer op de Heerlijkheid Beek. Na zijn pensioen bleef hij zich met een aantal vrijwilligers inzetten voor het onderhoud van de bijzondere tuin van het Huys te Schengen. Voor zijn vrijwillige inzet bij het herstel van de voormalige zichtassen op de Heerlijkheid Beek kreeg hij een eervolle onderscheiding van de Stichting tot Behoud van Monument en Landschap. In 2009 is Theo Merkus overleden.
Ter nagedachtenis aan hem en uit waardering voor zijn inzet, wordt er een bankje met inscriptie geplaatst in het Kastanjedal op de Heerlijkheid Beek.