11 april 2010

Brandweer viert opening met Duitse collega’s

Onder de naam "Aprilfest" met een knipoog naar de Oktoberfeesten in Duitsland vierde de vrijwillige brandweer van Ubbergen zaterdag nog eens samen met haar Duitse collega’s uit Kranenburg de opening van de nieuwe brandweerkazerne. De Duitse collega’s hadden als speciaal geschenk een oude, opgeknapte, brandkraan meegenomen, welke in de afgelopen week al een speciaal plekje op het terrein, voor de brandweerkazerne had gekregen. De onthulling van deze brandkraan geschiedde door de commandant van de Duitse brandweer, samen met wethouder Ria Barber. De kraan is voorzien van zowel het wapen van Kranenburg als dat van de gemeente Ubbergen. Ook de leden van de club van oud- brandweerlieden was voor deze gelegenheid uitgenodigd. zie de foto’s.