23 maart 2010

Scholiere gewond bij ongeval Ooij

In de Prinses Beatrixstraat te Ooij is dinsdagmiddag een 9 jarige scholiere gewond geraakt bij een ongeval met een vrachtauto. Zij fietste, komende uit de richting van de basisschool Opweg, samen met andere scholieren en ouders over het links gelegen trottoir, terwijl uit tegenovergestelde richting een vrachtauto naderde. Daarbij kwam ze ten val met als gevolg dat ze in aanraking kwam met de vrachtauto. Het meisje is met arm- en beenletsel overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

De Prinses Beatrixstraat is, i.v.m. rioleringswerkzaamheden, afgesloten voor het verkeer. De vrachtauto was daar i.v.m. deze werkzaamheden en kwam stapvoets de straat doorrijden. Omdat hij al rekening hield met de fietsers op het trottoir, reed hij al wat verder van de stoeprand af. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek het slachtoffertje niets gebroken te hebben. Wel had ze een vervelende wond aan haar bovenbeen, waar ze aan geopereerd is. Haar herstel zal nog wel enige tijd duren.