19 maart 2010

Ubbergse Opschoondag

Vrijdag 19 maart werd de Ubbergse Opschoondag gehouden. Scholen uit Groesbeek en Ubbergen deden aan deze dag mee. Al om 10.00 uur werd in Ooij gestart met leerlingen van het Montessoricollega uit Groesbeek, die onder aanvoering van de Ooijse tuinopa’s, het dorp zoveel mogelijk van zwerfvuil vrij maakten. Dit gebeurde mede in het kader van hun maatschappelijke stage. Ook in Leuth werd om 10.00 uur gestart en ook hier deden de leerlingen van het Montessoricollege uit Groesbeek mee, maar nu onder aanvoering van de leden van  Leuth Actief. Zij begonnen bij de Rollebol en hadden hun deel in een mum van tijd schoongemaakt. ’s middags  werd in Beek gestart  bij het Kulturhus, waar ongeveer 120 leerlingen van de Havo Notre Dame des Anges het dorp Beek en de St. Hubertusweg , alsmede een deel van de Ooijpolder onder handen namen. Tevens werden in Ooij de verkeersbollen in het dorp opnieuw wit gemaakt, waardoor het voor het verkeer ook weer veiliger is geworden. zie de foto’s