12 maart 2010

Metamorfose op de Vlietberg

Staatsbosbeheer hield op vrijdag 12 maart een werkdag op de Vlietberg met een feestelijk tintje. Op deze dag gingen vrijwilligers, natuurgebieden letterlijk met elkaar verbinden, door het prikkeldraad op te ruimen. Veel prikkeldraad is overbodig geworden op de Vlietberg, omdat Staatsbosbeheer de gebieden met elkaar wil verbinden. Het gaat om de gebieden de Bisonbaai, de Groenlanden en de Stadswaard. Een kudde koeien kan zo in de ochtend in de Bisonbaai grazen en in de middag ongehinderd de Stadswaard in trekken om uit te rusten. Dit trekken tussen natuurgebieden is natuurlijk gedrag van paarden en koeien, dat op deze manier nog beter tot uiting kan komen. De afgelopen weken zijn er al diverse wildroosters op de Vlietberg aangelegd, terwijl er ook extra bomen worden geplant. Ook zullen er nog nieuwe laurierstruiken worden gezet. Het enthousiasme bij de vrijwilligers was groot en ze hebben inmiddels veel werk gericht. zie de foto’s