9 maart 2010

Team Ooij naar Alpe d Hu(Z)es

Team Ooij gaat voor het Kankerfonds 6 x de Alpe d’Hues op fietsen !! Team Ooij, bestaat uit captain Marco Schel, Johan Looijschelder, Kashia Schel, Peter Frank, Rob Stolz, Petra Hendriks , Theo Toonen en Pierre Vink . Marco Schel en Johan Looijschelder hebben vorig jaar al meegedaan en hebben nu het Team Ooij gevormd. Als team moet men ongeveer 10.000,- doneren voor het Kankerfonds om mee te mogen doen. Daarom houden ze o.a. op Paaszaterdag, 3 april a.s. een feestavond/ veilingactie in zaal De Vink te Ooij. zie de foto’s

Paaszaterdag 3 april vindt er in Zaal De Vink in Ooij een grote feestavond c.q. veiligsactie plaats

Vanaf 20.30 uur is de zaal geopend, de muziek wordt verzorgd door D.J. Marcel & D.J. Gerry dat wordt dus feesten !!
Er zal een grote veiling plaatsvinden, met o.a. de volgende spullen : gesigneerd shirt van NEC en handschoen Babos , nieuwe hoger rendementverwarmingsketel !!!,gesigneerde kleding , cd’’s ed van bekende Nederlandse Artiesten !!!, een top privekok bij U thuis voor 4 personen, enz, enz. U kunt op spin fietsen “echt de berg oprijden”in de zaal. !!!
Zaal Vink zal een groot deel van de bar opbrengst doneren voor het Kankerfonds.
U kunt ook 1 van onze teamleden prive sponseren, ( facturen kunnen geregeld worden voor bedrijven ) kijk op www.opgevenisgeenoptie.nl, hoe of vraag het hen personnlijk, iedere gift voor het Kankerfonds is welkom a.u.b. wel via ons zodat ons ingezamelde bedrag hoger wordt voor de deelname

Alpe d’HuZes 2010 : Opgeven is geen optie!
Meer dan 2010 deelnemers fietsen op 3 juni mee voor de overwinning op kanker!

Op 3 juni 2010 is het weer zover: de vijfde editie van de wieleractie Alpe d’HuZes vindt plaats op de flanken van de legendarische Alpe d’Huez in Frankrijk. Wederom zullen de deelnemers proberen om de Alpenreus zesmaal te bedwingen. Ze hopen hiermee opnieuw een recordbedrag op te halen voor de strijd tegen kanker. Doel voor dit jaar is een bedrag van minimaal 10 miljoen euro!

Alpe d’HuZes 2010
Volgend jaar stijgt Alpe d’HuZes verder, naar nog grotere hoogten. Op 3 juni 2010 gaan 2010 deelnemers van start bij de vijfde editie van het evenement. De inschrijving hiervoor startte op 12 oktober en was binnen één dag vol. Ook breidt Alpe d’HuZes internationaal uit onder de noemer Inspire2Live.

Over Alpe d’HuZes
Op 6 juni 2006 fietsten 66 wielrenners 6 maal tegen de legendarische Alpe d’Huez op. Zij fietsten op die dag ruim 370.000 Euro bij elkaar, wat het de op één na grootste particuliere inzamelingsactie ooit voor KWF Kankerbestrijding maakte.
In 2007 vond het vervolg plaats: Alpe d’HuZes+1. Met deze actie werd een recordbedrag van meer dan 1 miljoen Euro bij elkaar gefietst. Op 5 juni 2008 hebben 100 renners en 54 teams dit record verbeterd en werd er meer dan 3,6 miljoen Euro bijeen gebracht.
Op 4 juni van dit jaar werd opnieuw het onmogelijke gedaan: zes, zeven, acht of zelfs negen keer op één dag de Alpe d’Huez beklimmen. Dat betekent minstens 78 km klimmen, 6600 hoogtemeters. Op papier leek het onmogelijk, maar voor het goede doel stegen de deelnemers boven zichzelf uit en fietsten zo een enorm bedrag bij elkaar. Via Radio 2 programma Knooppunt Kranenbarg werd op 3 juni live bekendgemaakt dat er al meer dan vijf miljoen Euro was opgehaald. De eindstand was een bedrag van zes miljoen Euro, hiermee wordt de opbrengst van vorig jaar bijna verdubbeld, ondanks de economische crisis!
Uiteraard wordt voor 2010 de lat nog hoger gelegd en gaan we voor minimaal 10 miljoen!

A-CaRe: onderzoeksprogramma van Alpe d’HuZes
De Stichting Alpe d’HuZes geeft alle giften voor 100% door aan een eigen onderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding. Het geld gaat naar een nieuw onderzoeksprogramma voor de revalidatie van kankerpatiënten, dat Alpe d’HuZes samen met KWF Kankerbestrijding, NKI-AVL, VU Medisch Centrum, AMC, MMC en vele andere partijen heeft opgezet. Het programma is inmiddels officieel van start gegaan en moet binnen vier jaar leiden tot een revalidatieprogramma op maat voor alle kankerpatiënten. Het is het eerste in zijn soort en ligt volledig in lijn met de missie van Alpe d’HuZes: anderen faciliteren en inspireren om goed, gelukkig en gezond te leven met kanker.

Ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden, ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn.

De visie van Alpe d’HuZes

In de strijd tegen kanker ervaren zowel patiënten als hun dierbaren een groot gevoel van onmacht. Kanker is alomtegenwoordig. Ertegen vechten lijkt zinloos. Veertig procent van alle Nederlanders krijgt kanker. Iedereen maakt van dichtbij mee hoe levens drastisch beïnvloed en verwoest worden.

Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen.

De visie van Alpe d’HuZes is dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je met hart en ziel afziet voor een ander.

Onder het motto “Opgeven is geen optie” accepteren we geen beperkingen in wat we kunnen en zullen bereiken.

We hebben een missie:

Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te leven met kanker.

Wat gaan we bereiken?
Alpe d’HuZes zal telkens een beroep doen op al die mensen die zich bij ons betrokken voelen om hun grenzen te verleggen. Te gaan waar nog niemand eerder is geweest: bij het werven van sponsoren, het 6 of meer keer beklimmen van de Alpe d’Huez, het organiseren van een enorm evenement zonder dat het een cent kost, of het opzetten van een medisch programma dat de gezondheidszorg revolutionair gaat verbeteren. Elk resultaat dat we behalen (hoe onrealistisch het van tevoren misschien ook lijkt)

motiveert ons de grenzen weer op te zoeken en de lat weer hoger te leggen. We doen dat niet voor onszelf maar voor anderen, die het zo verschrikkelijk hard nodig hebben.

Alleen een dwaas blaast tegen de wind in, maar met zijn allen veranderen we zijn richting.

Onze overtuiging is dat kanker van een dodelijke naar een chronische ziekte evolueert. We willen kankerpatiënten optimaal ondersteunen om hun de mogelijkheid te geven goed, gelukkig en gezond te leven met kanker.

Daarnaast kan iedereen het ultieme geluk ervaren dat ontstaat door het beste van jezelf te geven voor anderen. Iedereen die betrokken is geweest bij Alpe d’HuZes-evenementen heeft dit geluk aan den lijve ondervonden. De kracht die daar vrijkomt is de brandstof voor het verwezenlijken van alle dromen die we koesteren.