8 februari 2010

Sluiting bakkerij Kraayennest in Ooij.

Waarschijnlijk had Jolanda het al zien aan komen, want zij nam op 30 januari, na 23 jaar afscheid van Bakkerij ’t Kraayennest. Deze bakkersketen sluit 1 maart 2010 haar filiaal aan de Bleistraat in Ooij. Volgens Harry van Kraaij van de bakkersketen uit Malden was het niet langer verant­woord de winkel open te houden vanwege de stijgende kosten. De bak­ker verdwijnt niet helemaal uit het dorp. ’t Kraayennest gaat 1 maart verder in de winkel van buurman Spar Looijschelder. Van Kraaij: „We hebben een oplossing gevonden die de consu­ment en de medewerkers het minst schaadt.” Eén medewerker heeft een nieuwe baan (Jolanda), de andere twee gaan aan de slag bij andere vestigingen van de bakkerij in Malden of Nijmegen. Voor het dorp is het een slechte zaak. Na de sluiting van de winkel van Jan en Riet Engelen (Kleding en manfacturen), de slagerij van Boy Stappershoef en de bloemisterij van Door Arnts is dit de volgende winkel die gaat sluiten. Overigens wordt er binnenkort wel een kinderkledingwinkel onder de naam KoterZ geopend in de voormalige winkel van de SRV. Misschien een reden tot nadenken voor de Ooijse bevolking om toch vooral hun inkopen te doen bij de plaatselijke winkeliers, voordat straks alles verdwijnt!