8 februari 2010

Boerenbruiloft in Beek

Zaterdag 6 februari was er traditiegetrouw weer de boerenbruiloft in Beek. Zoals ieder jaar is deze boerenbruiloft een week voor de carnaval. Dit jaar waren Arend en Jeanine het boerenbruidspaar. Vroeg in de ochtend hebben een aantal hofleden de Boeren Schuur (Sous Les Eglises) en de Hooischuur (Hotel ’t Spijker), boers aangekleed. Om 13.30 verzamelde het boerenhof zich bij de Boeren Schuur voor een kleine rondgang door Beek. Nadat het bruidspaar met het boerenhof bij de Hooischuur was aangekomen, deed de ceremoniemeester (deze keer een dame) het openingswoord. Na enkele optredens werd boerenbruidspaar Arend en Jeanine door de ambtenaar van de burgerlijke boeren stand Willie’s d’n Wasboas en Gerard de Boerenkapel onechtelijk aan elkaar verbonden. De ambtenaren van de burgerlijke boeren stand, Willie’s d’n Wasboas en Gerard de Boerenkapel, hadden vorig jaar te kennen gegeven dat het voor de laatste keer was dat zij dit deden, maar voor een oud buurmeisje werd nu een uitzondering gemaakt. Na de plechtigheid werd het cadeau aangeboden. Ook werden de heren de Wit bedankt voor het op de achtergrond organiseren van de boerenbruiloften. Zij hebben te kennen gegeven dat het voor hen dit jaar voor het laatst was. Na de ceremonie werd er nog een stevige boeren maaltijd geserveerd en deed het boerenbruidspaar een bedankwoordje. De receptie en het feest kon beginnen. Het was weer een gezellige en geslaagde dag. zie de foto’s van Willy Bos.