7 februari 2010

Griekse muziek en verhalen in Kulturhus Beek

Zondag kon men in het Kulturhus te Beek genieten van een bijzonder Grieks programma. Jacques Vroomen, tot aan zijn pensionering docent theatergeschiedenis aan de Radboud Universiteit, vertelde op zijn eigen unieke wijze enkele mythologische verhalen uit de Griekse klassieke oudheid zoals koning Midas en Orpheus en Euridice, waarbij hij ondersteund werd door de musicoloog Joost Langeveld. De combinatie van verhalen en muziek is een bijzondere kunstvorm die velen aanspreekt. Tijdens de verhalen kon met een speld horen vallen. Na de pauze werden de Griekse sferen voortgezet door Trio Xenia. Zij speelden bestaande en eigen composities in het Grieks. Er was behoorlijk veel publiek in de foyer van het Kulturhus. zie de foto’sTrio Xenia bestaat uit Betty de Vries, gitaar en zang, Mattie Tans, gitaar en zang en Theo van Halen, klarinet.