27 januari 2010

Brandweer MUG oefent in Kekerdom

Dinsdagavond vond op de Landbouwweg te Kekerdom een brandweeroefening plaats van de MUG brandweer (Millingen, Ubbergen, Groesbeek) welke was uitgezet door de brandweer van Ubbergen en waar de taken uitgevoerd werden door de collega’s van Millingen en Groesbeek. Op de weg tussen de Botsestraat en de Duffeltdijk (weg naar de Beijer) had een aanrijding plaats gevonden tussen twee auto’s. Een van de auto’s was in de sloot beland. De chauffeur hiervan dreigde te verdrinken als niet snel actie genomen werd. Het tweede voertuig stond gewoon nog naast de weg in het bouwland. De bestuurder was met zijn hoofd tegen voorruit gekomen en zat verdoofd in de auto terwijl onder de motorkap een brandje was ontstaan. Beide voertuigen werden door de brandweer open geknipt en zo konden de bestuurders gered worden. De oefening vond plaats onder zeer koude omstandigheden, maar de brandweermannen vervulden hun taak vol verve. Na afloop werd de oefening in de kazerne van Ubbergen nabesproken, waarna er nog even tijd was voor een drankje en een broodje. zie de foto’s.