21 januari 2010

Een heel bijzondere actie voor Haiti

De aardbeving in Haïti heeft voor een adoptie echtpaar in Beek een heel bijzondere betekenis. Al lange tijd zijn ze bezig met het adopteren van een kindje in Haïti. Omdat de situatie in Haïti ook voor de aardbeving al heel slecht was waren ze een inzamelactie aan het voorbereiden. Na de aardbeving hebben ze daar spoed achter gezet en met medewerking van de gemeenten Millingen a/d Rijn en Ubbergen zijn op verschillende plaatsen collectebussen geplaatst. De adoptieprocedure is door de ramp in een stroomversnelling gekomen en dat betekent dat deze week hun dochtertje al in Nederland aankomt in plaats van over enkele maanden. De inzamelactie gaat door maar ze hebben nu alle aandacht nodig om hun dochtertje op te vangen. Het geld is echter heel hard nodig in Haïti. Daarom een oproep namens de adoptie-ouders aan iedereen: Help de kinderen in Haïti door een bijdrage in de collectebussen. De bussen staan in Beek bij; de Postkoets, Sous Eglises, Semperflorens, Annemarie De bakker, slagerij van Ginkel, dierenarts Peter Stins, Fietsenhandel Baars, Marius, De Duffelt, Vera Jansen, bakker Hans en het Kruidvat; in Millingen bij de Marskramer, apotheek van Rossum, Primera, Fixit, Bloem &Zo en gemeentehuis Millingen. De adoptieouders garanderen dat de giften voor 100% ten goede zullen komen aan juist de kleinere weeshuizen waar de klap het hardste is aangekomen. Zij hebben daarmee in de afgelopen jaren goede contacten opgebouwd. Doneren kan ook op rekeningnummer 1558.93.351 tnv Weeskinderen Haïti.