19 januari 2010

Jongens uit Ooij en Lent verdacht van brandstichting

De Regiopolitie Gelderland-Zuid meldde maandag op haar website, dat de politie in Nijmegen zondagmiddag twee jongens van 16 jaar uit Ooij en Lent had aangehouden voor brandstichting van een vogelhuisje in het Kronenburgerpark te Nijmegen. Ze waren over het ijs naar het eilandje gelopen, waar ze het vogelhuisje in de brand hebben gestoken. Toen het vuur groter werd gingen ze er vandoor. Later konden ze worden aangehouden.Twee jongens aangehouden voor brandstichting
(Bron: regiopolitie GLZ)

Nijmegen, 18-01-2010 • Zondagmiddag zijn twee jongens van 16 jaar, afkomstig uit Ooij en Lent aangehouden. Zij worden verdacht van brandstichting. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De jongens maakten deel uit van een grotere groep. Zij waren over het ijs het eilandje opgegaan, gelegen in de vijver van het Kronenburgerpark. Zij hadden in het houten huisje, bestemd voor de watervogels, stro in brand gestoken. Het vuur werd snel groter waarop de jongens er vandoor gingen. Getuigen hadden een en ander zien gebeuren en waarschuwden de politie. Er was een goed signalement doorgegeven. Even later kon de 16-jarige jongen uit Lent op de Oranjesingel worden aangehouden. De jongen uit Ooij kwam zich later die middag met zijn vader melden op het bureau. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. Hoe groot de schade is, is niet bekend.