16 januari 2010

Wout Huisman wint opnieuw Kempkes trophy

Voor het eerst in het nieuwe clubhuis van SVO werd dit weekend het SVO darttoernooi The Kempkes Trophy gehouden. Op vrijdag en zaterdag zullen er maar liefst 192 dartwedstrijden gespeeld worden en dat begon vrijdagavond met het enkel toernooi. Het is al weer de zevende editie van deze succesformule en de eerste in het nieuwe clubhuis. Na een spannende finale tussen Riny Janssen uit Groesbeek en Wout Huisman uit Ooij won Wout, evenals vorig jaar, de Kempkes Tropy. Derde werd Kees Huisman, die in de halve finale won van Winston Vink. Op zaterdag volgt het dubbeltoernooi. Aanvang 14.00 uur. zie de foto’s

Dartstoernooi The Kempkes Trophy 2010 wederom een groot succes!!

 

OOIJ. Op vrijdag 15 en 16 januari jl. was het nieuwe clubhuis van SVO het strijdtoneel van alweer de 7e editie van het dartstoernooi The Kempkes Trophy. In het fraai versierde clubhuis gingen zowel op vrijdag (enkeltoernooi) als op zaterdag (dubbeltoernooi) 64 deelnemers van start in de hoop een greep te kunnen doen naar 1 of beiden titels.

 

Tijdens het drukbezochte enkeltoernooi bleek al snel dat de meeste gevestigde namen weinig moeite hadden met de ambiance in het nieuwe clubhuis. De finale ging tussen de “rekordmeister” Wout Huisman en de verrassende Rini Janssen, die op donderdag voorafgaand aan het toernooi als vervanger van zijn broer Theo Janssen aan het deelnemersveld toegevoegd was. Het werd een kwalitatief alleraardigste finale waarin beide heren scorend niet veel voor elkaar onder deden. Wout Huisman heeft echter al meerdere keren laten zien dat hij alle aspecten van het spelletje feilloos beheerst en had dus ook weinig moeite met het gooien van de dubbels. Uiteindelijk leverde hem dit ook een terechte 4-1 overwinning op. Daarmee won hij voor de 5e keer in successie en de 4e keer op rij de titel bij het enkeltoernooi. Rini besloot zijn eerste deelname aan TKT met een knappe 2e plaats en Kees Huisman won in de verliezersfinale van Winston Vink, waarmee hij beslag wist te leggen op de 3e plaats. Voor Winston Vink betekende dit niet dat hij met lege handen naar huis ging, want hij werd uitgeroepen tot Grootste verrassing van het toernooi. Ook Marcel Kersten kon met een trofee onder zijn armen huiswaarts want hij gooide de hoogste score van het toernooi (180).

 

Op zaterdag stond het dubbeltoernooi op het programma. Op deze gezellige “afterparty” werden weer mooie dartswedstrijden gespeeld. Uiteindelijk was het wederom Wout Huisman, nu samen met zijn broer Kees, die de finale wist te bereiken. Tegenstanders waren de debutanten op TKT Wilbert en Sander Meijer. Ook deze finale was van een zeer acceptabel niveau. Hoewel de Huismannetjes redelijk vlot een 3-0 voorsprong namen, gaven de heren Meijer zich nog niet gewonnen. Mede door een fantastische 124 finish knokte ze zich terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk wisten de gebroeders Huisman de rust te bewaren en met een 4-2 overwinning uiteindelijk voor de 3e maal de dubbeltitel te winnen. De 3e plaats was er voor de winnaars van de voorgaande editie Nick en Thomas van Bruck die in de verliezersfinale te sterk bleken voor het koppel Mike Arens en Mark Engelen.

 

En daarmee werden 2 fantastische dartsdagen afgesloten waarin zoals vanouds gezelligheid moeiteloos gecombineerd werd met het sportieve. Langs deze weg willen alle deelnemers, sponsors en vrijwilligers nogmaals hartelijk danken voor hun deelname en/of steun aan deze editie en zou ik willen zeggen; tot volgend jaar!

 

TKT 2010 werd mede mogelijk gemaakt door: Jeroen Winkels Tegelwerken, Jeroen Arens Metselwerken, Frans Janssen Dak, zink en loodwerken, Lukassen Produkties, Micodo Logistieke dienstverlening, Hetty Huisman Schoonheidssalon, Theo Janssen Dak, zink en loodwerken, Michel Verriet schildersbedrijf, Gerald Arts Timmerwerken, Verhoeven Bestratingen, VenEb Rietdekkersbedrijf/Houthandel, Talent Media en Vermeulen Aannemingsbedrijf.   

 

Met vriendelijke groet,

 

Bart Willems en Sylvia Stomphorst
Marialaan 48
6576 BJ OOIJ
024-6416565
bartsil@hetnet.nl