29 december 2009

Ongeval door gladheid in Kekerdom

Bij een ongeval door de gladheid vanmorgen om kort na 09.00 uur op de Botsestraat te Kekerdom zijn twee bestuurders van personenauto’s gewond geraakt. In de bocht bij de Grote Both raakte een bestuurder uit Leuth, terwijl hij uit de richting van Kekerdom kwam, in een slip, waarna een andere bestuurder, die uit tegenovergestelde richting kwam hem niet meer kon ontwijken en zich in de flank van deze auto boorde. De schade was zo groot, dat beide bestuurders door de brandweerkorpsen van Millingen en van Ubbergen uit hun benarde posities moesten worden bevrijd. Beide bestuurders zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Door de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van de regiopolitie Gelderland-Zuid werd een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De zwaar beschadigde auto’s zijn door de kraanwagens van de fa. Schamp uit Ooij en v.d. Coolwijk uit Malden weggetakeld. De toestand van de beide bestuurders leek stabiel. De rijbaan van de Botsestraat was ten tijde van het ongeval spekglad als gevolg van opvriezing. In de loop van de middag kon de bestuurder van de blauwe auto uit Leuth al weer naar huis. Hij bleek geen noemenswaardige verwondingen te hebben. Ook de andere bestuurder kon dezelfde dag al weer naar huis. zie de foto’s