10 december 2009

Gewapende overval C1000 Millingen

.

Vanmorgen om even na 6 uur vond een gewapende overval plaats op de supermarkt C1000 van den Hatert in Millingen aan de Rijn. Drie gewapende mannen kwamen via de achterdeur/ zijkant van de supermarkt het gebouw binnen en overvielen daar drie medewerkers, die korte tijd opgesloten werden. Ze moesten, naar verluidt, hun mobiele telefoons en portemonnees inleveren. Er zou een aanzienlijk geldbedrag buit gemaakt zijn. De Regiopolitie Gelderland-Zuid stuurde om 07.30 uur een SMS-Alert rond om evt. tips te vergaren op nr. 0900-8844. Nadere bijzonderheden ontbreken nog. zie de foto’s

Op de foto zwaaien medewerkers van C1000 hun drie collega’s uit, die meegaan voor verhoor.Bron: De Gelderlander
MILLINGEN – Bij een overval op de C1000 aan de Heerbaan in Millingen zijn gisterochtend drie personeelsleden enige tijd vastgebonden geweest. Ze werden rond 06.00 uur overvallen door drie nog onbekende mannen. De overvallers droegen bivakmutsenen hadden vuurwapens bij zich. Er is een aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt, aldus een woordvoerster van de politie. Bovendien hebben ze de portemonnee’s en de mobieltjes van de drie personeelsleden meegenomen.

Ze stonden het personeelslid op te wachten dat om 06.00 uur begon. Via de zijdeur zijn ze met het personeelslid naar binnen gegaan. Daar werd het personeeslid vast gebonden. Twee andere medewerkers die kort daarop arriveerden, ondergingen hetzelfde lot.

De drie medewerkers wisten zich na een kwartier te bevrijden en de politie te waarschuwen. Die liet een SMS-alarm uitgaan en kwam met loeiende sirene naar het Rijndorp. De daders gingen er met een auto vandaar, zo vermoedt de politie. Wat later werd er in Kranenburg een auto ‘zeker gesteld’. Of dat de vluchtauto is, is op dit moment nog niet bekend.

Het winkelend publiek heeft weinig hinder ondervonden van de overval: even na 09.00 uur ging de winkel weer open. De zijkant van de zaak bleef nog wel met een rood-wit politielint afgezet om de technische recherche de kans te geven zijn werk te doen.

In Millingen wordt geschrokken gereageerd: ‘Dat dit soort dingen nu ook al in Millingen gebeuren’, aldus een mevrouw die even na 09.00 uur boodschappen kwam doen. Bij de in de supermarkt gevestigde bakker en Primera zijn de overvallers niet binnen geweest.

Overval op supermarkt (Bron: Politie GLZ)

Millingen a/d Rijn, 10-12-2009 • Donderdagochtend omstreeks 06.00 uur is de supermarkt aan de Heerbaan in Millingen a/d Rijn overvallen.

Een personeelslid kwam bij de winkel aan om deze te openen. Opeens kwam er een onbekende man aanrennen die hem tegen de muur aandrukte. Er kwamen nog twee mannen bijstaan. Zij dwongen het personeelslid de deur te openen. De man werd op kantoor opgesloten. Ook drie andere personeelsleden die even daarna binnenkwamen werden op het kantoor opgesloten. De overvallers die wel bewapend waren zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.

 

SMS-alert

Nadat de medewerkers de politie hadden gewaarschuwd werd er meteen gebruik gemaakt van een SMS-alert. De politie is meteen gestart met het onderzoek.

 

Getuigen

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij de politie van de Districtsrecherche van Tweestromenland, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (14)