29 november 2009

Sinterklaas in Ooij

Hij was al eerder in Ooij gesignaleerd, maar toch was deze zondag de officiële intocht van Sinterklaas in Ooij. I.v.m. zijn vele werkzaamheden was het lange tijd onzeker of de intocht in Ooij nog wel door zou gaan, maar gelukkig kon hij toch nog met 11 van zijn beste Pieten, de tijd vrij maken om naar Ooij te komen, voor zijn officiële entree. Per koets van stalhouderij De Kasteelsehof kwam de Sint aan de rand van het dorp aan en begon hij zijn tocht vanaf de van Steenstraat. Na een korte rondwandeling door het dorp, begeleid door de muziek van de Ooijse Toekomst en de muziek van Schutterij Eendracht, eindigde de tocht op het Reiner van Ooiplein, waar een tent klaar stond, zodat de Sint in ieder geval droog kon zitten. Daar was ook een optreden van de Little Dolls en de Blue Bells, de dansgarde van CV de Deurzakkers. De Sint vond dit optreden zo mooi, dat ze de dans nog een keer moesten doen, maar nu samen met de Pieten. zie de foto’s.