27 november 2009

Mexicaanse groepprik voor de kleintjes

414 kinderen uit de gemeente Ubbergen waren vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur opgeroepen voor de Mexicaanse griepprik in het Kulturhus te Beek. Onder het toeziend oog van wethouder Leidy van der Aalst begonnen medewerkers van de GG&GD met het inenten van de kleintjes uit de gemeente en van een aantal ouders van de allerkleinsten. Een enkeling toonde zich erg sterk en huilde niet, sommigen ondergingen de prik zelfs met een lach, maar de meeste kleintjes barstten toch in tranen uit, maar dat was al heel gauw weer vergeten. De inenting verliep voorspoedig en er waren geen noemenswaardige wachttijden. Zie de foto’s


Bron: De Gelderlander.
Hoge opkomst bij inenting tegen griep
door Eric Reijnen RIJK VAN NIJMEGEN – De opkomst bij het inenten tegen Mexicaanse griep is in het Rijk van Nijmegen hoog te noemen. Millingen was met 95,2 procent de topper, maar ook Groesbeek (79,4) en Mook (82,3) scoren goed, stelt de GGD.
Volgens een woordvoerder lijkt het erop dat de opkomst in deze re­gio hoger is dan landelijk, hoewel de precieze cijfers erover nog ont­breken. Hoe hoog de opkomst was in Heumen en Beek-Ubbergen, waar gisteren werd geprikt, is nog niet bekend.
Een verklaring voor de hoge op­komst heeft de GGD niet. „Maar wellicht heeft het te maken met het feit dat we relatief lange ope­ningstijden hadden”, stelt de woordvoerder. „Maar dat moet uit de evaluatie blijken.”
De inentingen verliepen op de di­verse locaties soepel: er waren ook amper wachttijden. Om het voor de kinderen wat leuker te maken, waren er op de meeste plaatsen at­tenties in de vorm van stickers, mandarijntjes of doosjes rozijnen. Ook waren de ruimtes versierd.
Of kinderen die niet zijn ingeënt alsnog de kans krijgen een prik te halen, wordt nog bekeken. „Mis­schien komt er een inhaalweek.”