4 november 2009

Viering hoogste punt Lindehof

Vanmiddag vond op het bouwterrein van de Lindehof, fase 2, de viering plaats van het "Hoogste punt". Sprekers waren wethouder Ria Barber van de gemeente Ubbergen en Eugène Janssen, de nieuwe directeur (sinds 1 november) van wooncorporatie Oosterpoort. Gasten waren o.a. de nieuwe bewoners, buurtbewoners en bouwers. De viering vond onder barre weersomstandigheden plaats en toen beide hoofdpersonen vervolgens als officiële daad de vlag op het hoogste punt wilden hijsen, lukte dit helaas niet. Daarom geen wapperende vlag op de nieuwbouw. Zie de foto’s.


P E R S B E R I C H T

Ubbergen, 5 november 2009

Lindestraat fase 2 ligt op koers

Het woningbouwproject Lindestraat fase 2, waar in totaal 17 woningen worden gebouwd door corporatie Oosterpoort, vordert gestaag. Zo is op 4 november het hoogste punt van de woningen bereikt. Bij dit heugelijke feit is kort stilgestaan door de gemeente Ubbergen en Oosterpoort. Samen met bewoners en omwonenden is het bereiken van het hoogste punt gevierd. Ook is reeds de dakbedekking aangebracht. De afbouw zal nog enige maanden duren.

Eind 2009 leek het erop dat het project ernstige vertraging op zou lopen als gevolg van de bodemverontreinigingen die werden geconstateerd. Door een adequate aanpak van gemeente Ubbergen en corporatie Oosterpoort en door toekenning van circa € 500.000 subsidie door de provincie Gelderland, zijn de verontreinigingen opgeruimd en is nauwelijks vertraging opgetreden. De woningen zullen in 2010 worden opgeleverd aan de huurders. Van de 6 koopwoningen zijn er inmiddels 4 verkocht.

Momenteel worden de riolering, de straten in en om het plangebied vernieuwd. Eind 2010 is het project geheel afgerond en is een prachtige woningbouwlocatie tot stand gekomen.

Lindehof, Beek Ubbergen

Soort project:

Herstructurering

Plaats: Beek-Ubbergen

Projectnaam: Lindehof

Omschrijving

Herstructurering in het hart van Beek, waarbij 27 woningen zijn gesloopt en worden vervangen door 33 nieuwe woningen. Ook het terrein van de oude brandweerkazerne en de gemeentewerf behoort tot het plangebied.

Het project wordt uitgevoerd in twee fasen. De eerste fase is in 2008 opgeleverd.

De bouw van de tweede fase is gestart in het voorjaar 2009. In de tweede fase bouwt Oosterpoort 17 woningen (10 huur en 7 koop). Alle huurwoningen zijn al toegewezen. Er is geen huuraanbod meer beschikbaar.

Samenwerkende partijen

*
Gemeente
*
Aannemer/ bouwteam: Janssen Groesbeek

Woningaanbod

*
6 Vrije sector koopwoningen, prijs ca. € 261.500,= tot € 319.500,= v.o.n.
*
1 Koopgarantwoning verkocht aan een terugkerende huurder

Van de 6 vrije sectorwoningen zijn de 4 kopwoningen verkocht. Nog beschikbaar zijn de 2 twee-onder-één-kapwoningen van € 319.500,- v.o.n.

Bijzonderheden

Een aantal huurwoningen is met voorrang toegewezen aan terugkerende huurders uit de voormalige, gesloopte woningen.

Planning

In de 1e fase zijn 16 woningen gerealiseerd en in de 2e fase worden 17 woningen gebouwd.

De eerste fase is opgeleverd in september 2008.