4 november 2009

Nationaal Schoolontbijt op de Biezenkamp met Bjorn Vleminckx

Vanmorgen was NEC spits Bjorn Vleminckx de belangrijke gast op basisschool de Biezenkamp in Beek. Hij opende daar namelijk het Nationale Schoolontbijt, dat deze week op 2500 basisscholen in Nederland wordt gehouden. Voordat de kinderen echt gingen ontbijten waren ze allemaal naar de aula van de school gekomen om kennis te maken met Bjorn en kregen ze de gelegenheid om vragen te stellen. Het schoolontbijt in Beek wordt gesonsord door Hans, de echte Bakker, Hans van IJzendoorn, die zijn chef had gestuurd om hem te vertegenwoordigen. Na de introductie ging Bjorn nog even alle klassen af, om, onder grote belangstelling van de pers, de kinderen te vertellen, hoe belangrijk een goed ontbijt is. Zie de foto´s


N.E.C.-spits Björn Vleminckx ondersteunt
Nationaal Schoolontbijt in Beek-Ubbergen

N.E.C.-spits Björn Vleminckx gaat aanstaande woensdag 4 november om 8.45 uur samen met de leerlingen van basisschool De Biezenkamp in Beek-Ubbergen ontbijten. Dit gebeurt in het kader van het Nationaal Schoolontbijt waar in totaal 2.500 basisscholen in Nederland aan meedoen.

De aanvalsleider van voetbalclub N.E.C. onderschrijft hiermee het belang van een goed ontbijt voor iedereen, in het bijzonder voor kinderen. De voetballer geeft om 8.45 uur het startsein voor het Nationaal Schoolontbijt, samen met Vincent Scholte, directeur van de Biezenkamp en Hans van IJzendoorn, de Echte Bakker die het brood voor het ontbijt bakt en sponsort. Met het thema ‘Samen ontbijten = TOP!’ maken de kinderen en leerkrachten van De Biezenkamp er op 4 november een bijzondere gebeurtenis van. De basisschool is gevestigd aan de Roerdompstraat 2 in Beek-Ubbergen.

Topprestaties

Voor het leveren van topprestaties is een goed ontbijt broodnodig. Zeker voor kinderen. Van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 november 2009 vindt daarom voor het zevende achtereenvolgende jaar Het Nationaal Schoolontbijt plaats op 2.500 basisscholen in het hele land. Dit betekent dat tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt zo’n 540.000 kinderen ‘s ochtends een ontbijtje nuttigen op school en via lespakketten kennismaken met het belang van een goed ontbijt.

Ontbijten is broodnodig. Een ontbijt helpt het lichaam op gang en voorkomt bij leerlingen concentratieproblemen op school. Ook is een goed ontbijt belangrijk bij het nastreven van een gezond gewicht. Het Nationaal Schoolontbijt laat kinderen, hun ouders en hun leerkrachten het belang zien van het ontbijt als de beste start van de dag. Zowel het Voedingscentrum als het Convenant overgewicht juichen het initiatief toe.

Lesmateriaal

De afgelopen jaren greep ruim 85% van de leerkrachten Het Nationaal Schoolontbijt aan om met behulp van het beschikbare lesmateriaal extra aandacht te besteden aan goede voeding. Voor de onder-, midden- en bovenbouw is door Het Nationaal Schoolontbijt speciaal lesmateriaal ontwikkeld. Centraal daarbij staat dat kinderen op een aansprekende manier hun eigen ontbijtgedrag onderzoeken en daar op school en thuis verder over praten. Ook op De Biezenkamp besteden de leerkrachten veel aandacht aan het belang van goede voeding.

Het Nationaal Schoolontbijt bestaat dit jaar naast een assortiment wit-, bruin- en volkorenbrood en broodjes uit halvarine, smeerkaas, gekookte eieren, fruitstroop, vruchtenhagel en verse halfvolle melk. “Het Nationaal Schoolontbijt 2009 geeft met veel voorkeursproducten het goede voorbeeld”, aldus Patricia Schutte van het Voedingscentrum.

Goed doel

Elk jaar ondersteunt Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel, dat een donatie ontvangt. Die donatie wordt bijeengebracht door alle deelnemende scholen, die per ontbijtje het symbolische bedrag van 25 eurocent afdragen. Dit jaar is Right To Play dat goede doel, omdat deze organisatie zich met hart en ziel inzet om kinderen in ontwikkelingslanden te laten sporten en spelen. Zo bieden kinderen in Nederland hoop en verandering voor kinderen die minder kansen hebben.

Het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood