30 oktober 2009

Aanvaring op de Waal nabij de Vlietberg

Vanmiddag rond 14.50 uur vond een aanvaring plaats op de Waal nabij de Vlietberg te Ooij tussen het motorschip Imatra, geladen met zand en de tanker Celina. De Celina voer stroomopwaarts en de Imatra voer stroom afwaarts, richting Nijmegen. Het motorschip Imatra raakte met de rechter voorkant de bakboordzijde van de Celina, waarna beide schepen aan de andere zijde van de Waal, de Ooijse kant, terecht kwamen, waar de Imata aan de grond kwam te liggen. Beide schepen raakten beschadigd. Zowel de blusboot van Nijmegen als de vrijwillige brandweer van Ubbergen werd gewaarschuwd en waren ter plaatse. Het zand werd ter plaatse gelost en in een ander schip geladen. De Politie te Water en Rijkswaterstaat, die eveneens ter plaatse waren, stellen een onderzoek in naar de toedracht van deze aanvaring. zie de foto’s