19 oktober 2009

KlASSe Award voor Havo Notre Dame des Anges

Afgelopen maandag 12 oktober is in het provinciehuis te Arnhem de klASSe Award uitgereikt aan de HAVO Notre Dame des Anges, vanwege haar bijzondere verdiensten voor jongeren met autisme in het onderwijs. De school was één van de drie top genomineerden. De award is een voor Gelderland nieuwe prijs voor personen, instellingen die zich in dit jaar op een bijzondere manier hebben ingezet voor de integratie van mensen met autisme in de provincie Gelderland. De uitreiking vond plaats door de Arnhemse wethouder voor Welzijn en Zorg, de heer van Eeten. Op de foto de beide leerkrachten van de Havo met hun prijs. Marjan vd Goor rechts en Els Rots links op de foto. Zij zijn ASS- coordinatoren naast hun andere taken als docent. Zij regelen de zaken rondom de ASS- leerlingen en ondersteunen de docenten en mentoren.
Afgelopen maandag 12 oktober is in het provinciehuis te Arnhem de klASSe Award uitgereikt aan de HAVO Notre Dame des Anges, vanwege haar bijzondere verdiensten voor jongeren met autisme in het onderwijs. De school was één van de drie top genomineerden. De award is een voor Gelderland nieuwe prijs voor personen, instellingen die zich in dit jaar op een bijzondere manier hebben ingezet voor de integratie van mensen met autisme in de provincie Gelderland. De uitreiking vond plaats door de Arnhemse wethouder voor Welzijn en Zorg, de heer van Eeten.
De driekoppige jury van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland heeft unaniem besloten dat de klASSe Award 2009 naar de HAVO Notre Dame gaat. In het juryrapport wordt vermeld dat de HAVO Notre Dame te Ubbergen een school is die op een voorbeeldige wijze de kansen en de ontwikkeling van mensen met een autisme-spectrum-stoornis (ASS) ziet en stimuleert. Belangrijk voor de jury was bij deze school de krachtige voordracht van de ouders. De jury ziet de school als een organisatie die vooral denkt vanuit mogelijkheden en die om weet te gaan met de eventuele beperkingen die zij ontmoet. De Notre Dame des Anges biedt momenteel een 15-tal kinderen met ASS-problematiek een veilige en aangepaste leeromgeving in het regulier onderwijs. De school is hiermee een pionier en voorbeeld voor veel andere VO-scholen in Gelderland. De school is volgens de jury absoluut vernieuwend en spant zich in om andere scholen te interesseren voor haar concept. Zo heeft de school een boekwerkje geschreven: ‘naar een auti-vriendelijke VO-school’. Zo maakt de school haar kennis en ervaring door publicatie van het boek ook voor andere scholen toegankelijk. Dit wordt door de jury gezien als een prachtige bijdrage aan de ontwikkeling in het onderwijs aan mensen met ASS.