8 oktober 2009

DAR vuilniswagen op zijn kant

Een vuilniswagen van de Dar met drie inzittenden is donderdagmiddag gekanteld, terwijl deze vanaf de Industrieweg in Nijmegen brandstof wilde gaan tanken bij het tankstation op het terrein van de Novio. Eén inzittende moest met waarschijnlijk lichte verwondingen naar de eerste hulp. De andere twee, onder wie de 31-jarige chauffeur, kwamen met de schrik vrij. De Dienst Verkeers Ongevallen analyse van de Regiopolitie Gelderland-Zuid heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van dit ongeval. Waarschijnlijk is het een combinatie van verkeerde belading en snelheid geweest. zie de foto’s


Bron: De Gelderlander.
NIJMEGEN – Een vuilniswagen van de Dar met drie inzittenden is donderdagmiddag iets na het middaguur gekanteld, terwijl deze vanaf de Nijmeegse Industrieweg benzine wilde gaan tanken bij het Novio-tankstation. Eén inzittende moest met waarschijnlijk lichte verwondingen naar de eerste hulp. De andere twee, onder wie de 31-jarige chauffeur, kwamen met de schrik vrij.

„Ik was net vanuit stilstand aan het optrekken, toen de wagen begon te wiebelen”, vertelt de bestuurder kort na het ongeval met de schrik nog in de benen. „Voor we het wisten, lag de auto op zijn kant.”

Waarschijnlijk was de vuilniswagen scheef geladen. Volgens de Dars personeelschef is het voor het eerst in 25 jaar dat een vuilnisophaalwagen is gekanteld. Technisch onderzoek wordt gedaan om de precieze oorzaak te achterhalen.