17 september 2009

Herdenking bevrijding Beek

Een delegatie van ruim 50 Amerikaanse militairen woonde donderdagavond de plechtiheden rond de herdenking van de bevrijding van Beek-Ubbergen op 17 september, nu 65 jaar geleden, bij. 17 man van de huidige 82nd United States Airborne Divisie uit Fort Bragg (VS) en 30 man uit Fort Benning van het huidige 82nd Regiment. Deze delegatie stond onder leiding van 3 bataljons commandanten en een begeleidende sergeant- majoor. De militairen waren zowel bij de oecumenische kerkdienst in de R.K. kerk als bij de herdenking bij het monument aan het John P. Foleyplantsoen aanwezig. Ook was de Army Attaché Colonel J. Stimson van de Amerikaanse ambasade in Den Haag aanwezig. Ter afsluiting van de herdenking, waar door velen bloemen bij het monument werden gelegd, speelde de harmonie "Kunst na Arbeid"het muziekstukstuk "Th Rose" uit de gelijknamige film terwijl de saxofoniste van de KNA, Marieke van Ruitenbeek, het nummer zong. zie de foto’s