6 september 2009

Plastic inzameling gemeente Ubbergen

Een aantal bewoners van de gemeente Ubbergen hebben onlangs verzuimd om de gemeentepagina in de Rozet goed te lezen. Daarin stond namelijk, dat er een wijziging was gekomen in het ophalen van de zakken met plastic afval in de gemeente Ubbergen. Zo was de volgende ophaaldag in de gemeente gepland op 18 september a.s. i.p.v. 3 september. Het gevolg was, dat ze hun zakken toch op 3 september aan de weg hebben gezet. Op zich niet zo’n probleem, want ze konden de buitengeplaatste zakken gemakkelijk weer naar binnen halen, nadat bleek dat ze niet werden opgehaald. helaas zijn heel veel mensen dat vergeten, want op diverse plaatsen zijn de zakken gewoon blijven liggen. Het plastic wordt dit jaar nog opgehaald op 18/9, 16/10, 12/11 en 11/12.


UBBERGEN – De inzameling van kunststof is zo’n doorslaand succes dat Ubbergen als een van de eerste gemeenten in de regio Nijmegen overweegt om plastic afval vaker dan eens per maand op te halen. Net zoals Wijchen overweegt Ubbergen om een tweewekelijkse ophaalronde in te voeren.
Aan het vaker inzamelen hangt volgens wethouder Ria Barber wel een prijskaartje. Voor het tweewekelijkse inzamelen pleit onder meer het feit dat veel burgers niet goed weten wanneer ze de plastic zakken aan de straat moeten zetten.
Hoeveel rommel plastic in Nederland veroorzaakt blijft onduidelijk. Het enige bekende cijfer komt van supermarkten. Die verkochten in 2006 tussen de tien en twintig miljoen grote plastic draagtassen. (Bron: De Gelderlander)