20 juli 2009

Ubbergen ontvangt haar wandelaars

Het is al jaren een goede gewoonte dat de gemeente Ubbergen haar wandelaars voor de Vierdaagse ontvangt op het gemeentehuis te Beek. De voorgaande jaren gebeurde dat op vrijdagavond, maar omdat er dan nog niet alle wandelaars aanwezig konden zijn was het dit jaar voor het eerst op maandagavond. Alle inwoners van Ubbergen, die aan de Vierdaagse deelnemen, maar ook alle gasten op campings, hotels en in gastgezinnen waren uitgenodigd om naar het gemeentehuis te komen, waar aan hen een Vierdaagseshirt van de gemeente Ubbergen werd uitgereikt. Deze keer is het een geel shirt met de tekst: "Berg en Dal op en top Ubbergen". Op de donderdag van de Vierdaagse is er voor de kerk in Berg en Dal, net Ubbergens grondgebied, een teraas met podium ingericht, waar dan het gemeentebestuur de wandelaars zal verwelkomen. Als ze dan het Ubbergse shirt dragen zijn ze extra opvallend en kunnen ze tevens consumpties krijgen van de gemeente. Tijdens de bijeenkomst werden de wandelaars toeesproken door burgemeester Paul Wilbers. Daarna konden ze luisteren naar een Vierdaagselied, geschreven door Henk Lentjes uit Leuth, die dit samen met een aantal collega zangers van Vox Virorum ten gehore bracht. Na het uitreiken van de shirts ging het hele gezelschap nog even op de foto. zie de foto’sVierdaagsekriebels

door Henk Lentjes

Sjouwen met tien kilo gewicht
En een bloedblaar, pijn , bleek gezicht
’t Is de laatste dag van de vierdaagse mars
Het zit tegen, dat zit me dwars

Hier pijn, spierpijn, ‘k voel me zo rot
‘k Weet niet meer hoe het verder mot
Afgemat en uitgekotst, zo slap en moe
‘k Ben verzuurd en aan rusten toe.

Intocht, tien kilometer lang
Met muziek en bloemen, drank en zang
Applaus, hulde, eerbetoon voor groot en klein
Op dit Nijmeegse loopfestijn

Borrelt een kick, lust, pit en zin
Zingen houdt de moed er toch maar in
Geniet van muziek, de sfeer, vierdaagse kick
“Ober nog drie en tipsy tic”

Lopen dan trots het defilé
Zingen we met de fanfare mee
Vergeet dep en dip, vergeet de lang sik
Op dit feest van plezier en schik

De muziek swingt, het ritme knalt
Gaan er heel veel uit hun bol en hand
Dansen los en dansen lief zo lijf aan lijf
Dat gaat door tot een uur of vijf.

Gedreven, bevlogen dans ik
in de wolken en ook in mijn schik
Geniet van muziek, het dansen en de sfeer (2x)
‘k Voel geen pijn en geen voeten meer.