11 juni 2009

Brandweer ruimt oliespoor

Een automobiliste uit Heilig Landstichting trok woensdagmiddag rond 13.45 uur een dieselolie spoor vanaf het Keizer Karelplein in Nijmegen naar de Verbindingsweg in Beek. De door haar bestuurde auto was een dag daarvoor voor een onderhoudsbeurt in de garage geweest en kennelijk is er daarna iets niet goed gegaan, waardoor het voertuig dieselolie ging lekken. In Beek kwam ze er achter dat haar brandstofmeter wel heel snel naar leeg toe ging en dat er een sterke dieselgeur in de auto hing. Intussen had ze een spoor tussen Nijmegen en Beek getrokken, waardoor een gevaarlijke situatie was ontstaan. De brandweer van Beek werd gewaarschuwd, die het wegdek in Beek heeft schoongemaakt. Vanaf Nijmegen was inmiddels de DAR met het schoonmaken begonnen. De auto kon weer terug naar de garage. zie de foto’s