2 mei 2009

Grenslandschieten in Nutterden

Vanmiddag vond in het Duitse Nütterden het Grenslandkoningschieten plaats. Dit is een gezamenlijk schietfestijn van de schutterijen uit de Duitse gemeente Kranenburg en de Nederlandse gemeenten Groesbeek, Ubbergen en Millingen aan de Rijn. Het wordt om de twee jaar in één van de dorpen gehouden, waar een schutterij resideert en deze keer was dat in Nütterden. De koningen c.q. koninginnen, inclusief die van het vorige jaar, schieten mee bij deze wedstrijden en strijden om de titel Grenslandkoning, welke ze twee jaar mogen dragen. Na 412 schoten was het de Ooijse oud-koning Fred Schel, die de vogel naar beneden schoot en zich nu dus voor twee jaar Grenslandkoning mag noemen. Hij volgt hiermee de Beekse John Creemers van B.U.B op. zie de foto’s alt

Nütterden had het evenement perfect georganiseerd op het terrein van Elbers. Er werd gestreden op drie banen. Eén voor de jeugd, één voor de koningen c.q. koninginnen en één voor de koninginnen c.q. partners van de koninginnen. Er werd door alle schutterijen verzameld in het centrum van Nütterden, waarna in optocht naar het schietterrein c.q. feestterrein werd gemarcheerd. Daar werd begonnen met het hijsen van de Nederlandse en Duitse vlag, die eerst halfstok werden gehesen, waarna een minuut stilte werd gehouden voor de gebeurtenissen in Apeldoorn. Daarna werden de vlaggen in de top gehesen.

Die Siegerliste des gestrigen Schießens:

Könige:

Kopf: Wim Smits, St. Johannes Bruderschaft Wyler Lagewald mit dem 89. Schuß
Linker Flügel: Harry Thissen, Vriendekring Leuth, 247 Schuß
Rechter Flügel: Wilbert Pennings, ASG Nütterden, 276. Schuß
Stoss: Johannes Hagemann, St. Johannes Bruderschaft Wyler Lagewald, Losentscheid

Grenzlandkönig 2009: Fred Schel, Eendracht Ooij, 412. Schuß

Königinnen/Prinzgemahlen

Kopf: Yvonne van Rens, E.M.M. Kekerdom, 84. Schuß
Linker Flügel: Yvonne Peters, Schützenverein Kranenburg-Scheffenthum, 98. Schuß
Rechter Flügel: Pieter Corté, Eendracht Ooij, 213. Schuß
Stoss: Ans Schmitjes, O.E.V. Millingen, 247 Schuß

Grenzlandkönigin: Elly Bonnamy, BSV Schottheide, 298 Schuß

Jugend:

Kopf: Jordy Verploegen, B.U.B. Beek-Ubbergen, 46. Schuß
Linker Flügel: Max Schütze, BSV Schottheide, 135. Schuß
Rechter Flügel: Sven Lenk, ASG Nütterden, 189 Schuß
Stoss: Quintijn van Ophuizen, O.E.V. Millingen, Losentscheid

Grenzlandprinz: Andy Vehreschild, ASG Nütterden, 221. Schuß